WAT IS ROLL OVER?

In ROLL OVER vindt er een uitwisseling tussen twee groepen plaats. Je kunt ook zeggen dat in ROLL OVER twee groepen van rol wisselen. Wie zijn dit dan? Oudere vrouwen die achter hun rollator lopen om boodschappen te doen. Jongeren die prima kunnen lopen maar liever buiten in een groep op de uitkijk staan. Weg kunnen spurten, op een scooter.

 

De vrouwen poseerden als jongeren en omgekeerd. Bewustwording van de eigen rol werd daarmee versterkt. Uitgangspunt is dat er weinig contact is tussen deze twee groepen. Dit project probeert daar iets aan te veranderen.

FOTOGRAFIE EN TAAL

Stilzetten van een beweging: dat is fotografie. En daarmee het meest geschikte medium om dit project te realiseren. In de tekst bij de foto's werd graffiti bewerkt tot poëzie, rap en fictieve krantenberichten. Taal is indirecter; toch kun je met woorden je gedachten direct uitspreken, terwijl een foto gedachten kan oproepen en vanuit een gedachte gemaakt is. Het gaat niet om een taalonderzoek. ROLL OVER is ook geen cross-over van disciplines. Het draait om de foto's. De tekst dient als ondersteuning.

MATERIAAL

Op 17 februari 2002 zijn er foto's gemaakt met de ouderen en jongeren. Tegelijkertijd is er videomateriaal geschoten dat in de toekomst misschien tot een documentaire van het project verwerkt zal gaan worden.

Bekijk de foto's en de muurkrant »